Type Here to Get Search Results !

ONE LINER STATICS GK FOR PCS / SUB INSPECTOR / RAILWAY / SSC / BPSC TEACHER


1. The Supreme Court has placed the right to privacy under which fundamental right of the Constitution?
Answer – Article 21
2. Who is the Chairman of NITI Aayog?
Answer – Prime Minister
3. “Operation Durga” is related to which state?
Answer – Haryana
4. What is the first month of the national calendar of India?
Answer – Chaitra
5. What is the pH value of lemon between?
Answer – 2.2 to 2.4
6. Harappa site is situated on the banks of which river?
Answer – Ravi
7. When was the Harappan civilization discovered by Dayaram Sahni?
Answer – 1921 AD
8. Who started the Ryotwari system in India?
Answer – Sir Thomas Munro and Alexander Reed
9. Who first proposed the Mahalwadi system and when?
Answer: McKenzie in 1819
10. Who is the author of the book “Kitab-ul-Hind”?
Answer – Al-Biruni
11. When was Young India founded by Bhagat Singh?
Answer – 1926 AD
12. Which area in India is the hot spot of biodiversity?
North-Western Ghats
13. Where does the Brahmaputra river reach from its source to the delta?
 Answer – China, India and Bangladesh
14. According to the 2011 census, which state of India has the highest sex ratio?
Answer – Tamil Nadu
15. What is “Nangal” known for?
Answer – For fertilizer

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad

Ads Area